top of page

Edvalls signatur-bearnaisesås!

  • Skribentens bild: jojjesrdanovic2000
    jojjesrdanovic2000
  • 16 feb.
  • 3 min läsning

Uppdaterat: 28 feb.

Edvalls Gulds Signaturbearnaisesås – Det Perfekta Receptet!

Bearnaisesås är en klassiker som höjer vilken maträtt som helst, och här får du Edvalls Gulds signaturrecept. Denna krämiga och smakrika bearnaisesås passar utmärkt till både grillat kött, fisk och grönsaker. Följ vårt recept för att skapa den perfekta såsen hemma.

”Tricket är att göra din bea lite dirty, finhaka din schalottenlök och sila inte borten den! Låt dessa små syrliga smakbomber följa med såsen.”  Sebastian Gummesson, Kökschef

Ingredienser till Bearnaisesås:

  • 150 g smör (helst osaltat)

  • 2 msk dragon i vinäger

  • 2 msk vatten

  • 2 schalottenlökar, finhackade

  • 1 lagerblad

  • 10st hela vitpepparkorn

  • 1 dl färsk dragon (alternativt 2 teskedar torkad dragon)

  • 4 äggulor

  • Chilisås, worcestershiresås sauce, tabasco, salt efter smak

Steg-för-steg Recept för Bearnaisesås:

  1. Smält smöret: Börja med att smälta smöret långsamt i en kastrull. Håll smöret på låg värme tills det är helt smält och klart.

  2. Rosta vitpeppar i en torr panna och mixa sedan grovt.

  3. Koka vinäger, vitpeppar, lagerblad och schalottenlök: I en separat liten kastrull, tillsätt rödvinsvinäger, vatten, hackad schalottenlök och en del av dragonen. Låt blandningen sjuda på låg värme tills vätskan reduceras med hälften, vilket tar cirka 5-10 minuter.5-10 minuter.

  4. Blanda äggulorna med vinägern: Placera äggulorna i en kastrull och vispa försiktigt tills de blir något fluffiga. Häll långsamt i den reducerade vinäger- och lökmixen medan du fortsätter att vispa.

  5. Värm blandningen: Ställ kastrullen på en panna. Fortsätt vispa tills blandningen tjocknar och får en krämig konsistens. Den ska bli nästan lika tjock som du vill ha den när bean är klar, då ska den bort från värmen. Blir den för varm blir det äggröra. Känner du dig osäker på detta moment rekommenderar jag starkt att du kollar på klipp på nätet hur man gör. T.ex detta klipp av Sundqvist: https://www.youtube.com/watch?v=LqKr2rOYUw8

  6. Tillsätt smöret: När äggulorna har tjocknat och blandningen har en krämig konsistens, börja sakta tillsätta det smälta smöret under konstant vispning. Fortsätt tills allting har blandats ordentligt och såsen är len och fin.

  7. Smaka av: Tillsätt salt, tabasco för heta, worcestershire sauce för umami, chilisås för sötma och heta, och färska dragonen, körvel, persilja och gräslök. Om såsen blir för tjock, justera med lite av den reducerade vinägerblandningen eller vatten för att få rätt konsistens.

  8. Servera direkt: När bearnaisesåsen är klar, häll upp den i en serveringsskål och servera den gärna varm med grillat kött, fisk eller dina favoritgrönsaker.

Tips för den Perfekta Bearnaisesåsen:

  • Värme är nyckeln: För att förhindra att äggulorna skär sig, se till att vispa hela tiden och håll temperaturen på ett lågt till medelvärme i vattenbadet.

  • Använd färsk dragon för en friskare smak, men torkad dragon fungerar också bra om du inte har färsk till hands.

  • Smör: Använd gärna ett smör med hög kvalitet för den bästa smaken och den finaste konsistensen på såsen.

Varför Edvalls Gulds Bearnaisesås?

Det här receptet är inspirerat av Edvalls Gulds signaturbearnaisesås, en favorit som har blivit en självklarhet vid middagsbordet. Perfekt balanserad, krämig och full av smak. Den passar till alla dina festmåltider, från den enkla grillkvällen till den lyxigare middagen.

Med detta bearnaisesåsrecept får du en sås som imponerar på alla dina gäster och tillför en extra dimension till din måltid. Ge din middag en lyxig touch med Edvalls Gulds bearnaisesås – enkel att göra, men med smak av restaurangklass.

Taggar: Bearnaisesås, recept på bearnaisesås, Edvalls Gulds bearnaisesås, bästa bearnaisesås, hemmagjord bearnaisesås, bearnaisesås till kött, bearnaisesås recept.



Comentarios


bottom of page